BIOGRAFIJA

Osnivač advokatske kancelarije je Nikola Travica, rodjen 1982. godine u Novom Sadu. Nakon završenog Pravnog fakulteta dugi niz godina, kao diplomirani pravnik proveo je radeći u mnogobrojnim kako domaćim tako i inostranim medijima, gde se specijalizovao za praćenje crne (policijske) i sudske hronike. Tokom prethodnog rada stekao je ozbiljno iskustvo u radu sa policijskim (predistražnim i istražnim) i drugim državnim organima.

Nakon završenih osnovnih studija, 2015. godine stekao je zvanje “mastera pravnik” na privredno – pravnom smeru. Napisao je i odbranio master rad na temu „Pravne forme organizovanja privrednih subjekata“ gde je detaljno proučavao i ispitivao prednosti i nedostatke određenih pravnih formi privrednih društava, koja predstavljaju osnovu svakog društva, a posebno društva u tranziciji, kakvo je današnje. Pored toga bitan pokazatelj razvoja, možda i najbitniji za našu privredu i društvo je broj zaposlenih radnika u pravnim licima, koji se svakodnevno sreću sa različitim problemima u okviru radnog prava, što je posebno istraživao tokom naučnog rada.

Specijalizovan je za krivično (odbrana okrivljenih lica, kao i zastupanje oštećenih u krivičnim postupcima, kako punoletnih, tako i maloletnih lica).
Odličan je poznavalac medijskog i autorskog prava koje je detaljno izučio radeći dugi niz godina u medijima.

Član je Advokatske komore Vojvodine.

Za sticanje potpunog poverenja, potrebno je pored profesionalnih upoznati i lične osobine advokata, te sa istim stvoriti pre svega prijateljski odnos. Iskren i otvoren odnos prema klijentu, poštovanje, diskrecija i poverenje osnovni su postulati rada advokata Nikole Travice.